Man-in-bedrijfswagen

Zakelijk leasen

Zakelijk een auto leasen

Maak gebruik van de fiscale voordelen

Ben jij een ondernemer, ZZP-er of een werknemer? Het zakelijk leasen van een auto of een bedrijfswagen leasen levert voor jou veel verschillende voordelen op. Bij Onlinelease.nl heb je de keuze uit financial lease en full operational lease. Ontdek de voordelen die van jou van toepassing zijn en bekijk ons aanbod van zakelijke auto's.

Voor het MKB en national Corporate hebben we een aanvullende flexibele multi mobiliteit oplossing voor de werknemer en de werkgever (www.2way2.com).


Bij financial lease kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de investeringsaftrek (max 28%) en kan de maandelijkse lease-termijn als kosten in jouw boekhouding opnemen. Maar ook jouw verzekeringskosten en onderhoudskosten kan je verrekenen.


Bekijk ons zakelijke aanbod >>

Man-in-bedrijfswagen

De voordelen op een rij

  • Direct jouw nieuwe auto of bedrijfswagen rijden
  • Eenvoudig kiezen, vergelijken en besparen
  • De hoogste kans op acceptatie op jouw aanvragen
  • Geniet van verschillende fiscale voordelen bij zakelijke lease

Vind de zakelijke auto die bij jou past.

De voordelen van zakelijk leasen

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm die interessant is voor ondernemers en ZZP-ers. Als ondernemer ben je direct economisch eigenaar van het voertuig omdat je de aanschafprijs laat financieren door een financier of bank. De Belastingdienst ziet financial lease als een slimme investering in jouw bedrijf, waardoor je kan profiteren van verschillende fiscale voordelen tot maximaal 28% van de aanschafwaarde.

Direct eigenaar

Als je kiest voor financial lease wordt je direct economisch eigenaar van je nieuwe auto. Na betaling van het laatste maandbedrag of slottermijn wordt het voertuig ook juridisch eigendom van jouw onderneming.


Investerings- en rente aftrek

Het bedrag dat je aan rente betaalt, kan van jouw winst worden afgetrokken. Dit wordt ook wel de renteaftrek genoemd. Daarnaast wordt een auto gezien als een bedrijfsmiddel, waardoor er sprake is van extra investeringsaftrek tot max. 28%. Zo genieten ondernemers van een extra belastingvoordeel bij financial lease en worden na de looptijd volledig eigenaar.


Vorder de btw terug

Wanneer het bedrijf van de berijder BTW plichtig is, profiteer jij van de ‘BTW teruggave’ van het voertuig. Het is afhankelijk of je jouw aangifte per maand of per kwartaal doet wanneer je het bedrag terugkrijgt. Doordat de BTW in één keer teruggevorderd kan worden en vooraf verrekend is, betaal jij géén BTW meer over jouw maandelijkse leaseprijs.

Wat is full operational lease?

Full Operational lease (of operational lease met services) is een zakelijke leasevorm om een auto of bedrijfswagen te leasen voor een onderneming. Jouw klant levert aan het einde van de looptijd of huurperiode het voertuig weer in bij de leasemaatschappij. Full operational lease is geschikt voor zakelijke klanten (werknemers, national corporate, mkb’ers en zzp’ers) wanneer jouw klant op zoek is om volledig ontzorgd te worden voor een vast bedrag per maand - zonder onvoorziene kosten.


Direct een nieuwe auto rijden zonder hoge investering

Tegen een vast bedrag per maand kan jouw klant zonder een hoge investering direct een representatieve auto rijden. Wanneer er extra kosten aan de auto nodig zijn zoals bijvoorbeeld onderhoud, zal de leasemaatschappij deze kosten voor zijn rekening nemen.


Word volledig ontzorgd voor een vast maandbedrag zonder extra kosten

Los van de brandstof, zijn alle bijkomende kosten in de maandelijkse leaseprijs inbegrepen. Zo kan je de kans op financiële tegenvallers voorkomen. Daarnaast hoef jij je geen zorgen te maken om het onderhoud, het verkopen en/of inruilen van de auto aan het einde van de looptijd.

De fiscale voordelen bij full operational lease

Bij de leasevorm full operational lease profiteer jij van verschillende fiscale voordelen. Zo kan je de btw verrekenen, en kunnen de brandstofkosten en maandelijkse leaseprijs van de winst worden afgetrokken.

Heb je nog vragen?

Wij staan altijd klaar om je te helpen

0